De Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)

bestaat uit afgevaardigden van de Medezeggenschapsraden (MR) van de Stichting KOMT scholen. Iedere MR heeft 1 personeelslid of 1 ouderlid afgevaardigd.

De GMR heeft net als de MR verschillende bevoegdheden, namelijk advies en/of instemmingsbevoegdheid over beleidsstukken die de stichting betreffen.

Deze beleidsstukken worden door het directeurenberaad voorbereid en nadat het College van Bestuur (CvB) een voorgenomen besluit heeft genomen, door de Vz CvB de GMR voorgelegd.

Wanneer de GMR het bestuur haar instemming / positief advies heeft gegeven zal het College van Bestuur dit bekrachtigen met een definitief besluit.

Daarna volgt implementatie binnen de organisatie.